Spring naar inhoud

Data Virtualization

25 maart 2011

Data Virtualization is gewoon een andere naam voor Data Federation. Niks nieuws dus. Of toch wel? Ja, toch wel. Het is een nieuwe naam. Een open deur, maar in dit geval misschien toch belangrijk. Virtualisatie is namelijk hot. Hot en proven technology. En op dat succes zou Data Federation mee kunnen liften. Nieuw elan dus voor Data Federation.

Het wordt overigens door Google zelf ondersteund. Dus dan is het zo. Ik heb namelijk even een onderzoekje gedaan. De term Data Virtualization werd 10 jaar terug amper gebruikt. Maar de laatste 3 jaar zijn er meer en meer hits. En in 2011 (tot nu toe) levert de term “Data Virtualization” ruim 2 keer zo veel hits op als de term “Data Federation”. Ik zeg: goede marketing!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: