Spring naar inhoud

Web query language

7 december 2011
tags: ,

EBay lanceert de “web query language” ql.io.

Mijn oog viel op dit nieuwsbericht. Het zou een middel moeten zijn om dataverzoeken door te geven. Een flexibel middel, waarbij je je niet meer aan vaste, voorgedefinieerde API’s hoeft te houden. De bedenkers zijn van EBay en de toepassing ligt dan ook bij websites die andere http-API’s moeten aanspreken.

Grappig geheel. De syntax lijkt op die van SQL. Nu heb ik het nog niet allemaal diep onderzocht, maar het biedt best potentie voor ons vakgebied. Rapportage tools zijn ook web-based en doen ook een dataverzoek. Ook bij self-service tools liggen er parallellen. Ik ben benieuwd of en hoe dit gaat landen in de Business Intelligence.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: