Spring naar inhoud

Genereren kun je leren

20 september 2012

Vandaag was ik aanwezig op het DWH Automation event. Ik moet zeggen dat het niveau ten opzichte van vorig jaar hoger lag. Een aantal interessante sessies verdienen het genoemd te worden.

Allereerst is er een demo gegeven van WhereScape RED, een indrukwekkende tool/generator die er goed verzorgd uitziet. Vervolgens heeft Henk Scholten zijn licht laten schijnen over big data analytics en de combinatie met Hadoop. Ik denk dat we hiervan nog maar een tipje van de mogelijkheden hebben gezien. Dit wordt groot in de toekomst.

Meest interessante nieuws vind ik de melding dat BIReady in zee is gegaan met modelleertool ERwin. Een verstandige zet, lijkt mij. Het generatieproces moet gestuurd worden door meta data en deze data moet je ergens kwijt. Waar beter dan in een modelleertool? Ik genereer al jaren op basis van een modelleertool en dat werkt uitstekend. Frederik Naessens heeft dat in zijn presentatie ook laten zien; modelleertools zijn wat ons betreft de toekomst!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: