Spring naar inhoud

Het wordt Nederland tegen Duitsland!

8 juli 2014

in de troostfinale, helaas… De echte finale zal gaan tussen Brazilië en Argentinië. Dat is althans de mening van Qlikview. Bekijk het op deze site. Dit is een leuk voorbeeld van BI in de ‘echte wereld’. Het laat zien wat je allemaal kunt realiseren met een goede rapportage tool en met veel fantasie en heel veel vrije tijd, want ik denk dat het flink wat moeite heeft gekost om een en ander er zo uit te laten zien.

Daarnaast is het wel interessant om de onderliggende data te bekijken via de rapportage. Het blijkt dan dat het rekenmodel erg goed werkt. Van de 12 wedstrijden in de knock-out fase heeft dit model er van 11 de juiste winnaar voorspelt! Alleen Costa Rica – Griekenland liep anders, maar de kansen lagen daar volgens het model redelijk dicht bij elkaar. Voor de wedstrijden in de halve finale is het model echter wel redelijk expliciet.

Het zal blijken of het model het ook hier bij het rechte eind heeft, of dat de bal toch weer rond blijkt. Ik hoop als rechtgeaarde Nederlander natuurlijk op het laatste. Maar mocht het model toch gelijk hebben, dan spreken we af volgende week met zijn allen Qlikview te kopen. Of te gaan investeren in goede rekenmodellen. Want dat is natuurlijk de echte waarde van deze tool.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: