Spring naar inhoud

Over mij

Erik-Jan Koning

Onder de bedrijfsnaam biim ben ik werkzaam als ZZP-er. Mijn vakgebied is Information Management. Dit is de term die ik hanteer voor het gebied dat gekenmerkt wordt door stapels acroniemen als BI (business intelligence), DWH (data warehousing), EIM (enterprise information management), MDM (master data management), BSC (balanced scorecarding), DI (data integration), MIS (management information systems) en PM (performance management). Prachtige termen allemaal, maar over de betekenis bestaan verschillende interpretaties. Het gaat mijns inziens niet om de individuele termen, maar om het geheel dat zij samen vormen: het vakgebied van Information Management.

Information Management gaat over het verzamelen, verrijken, integreren en onderhouden van gegevens en de transformatie naar informatie. Over de presentatie hiervan, de toepassing in de organisatie en omzetting in kennis. Althans, dat is het ultieme doel. Middelen hierbij zijn databases, data warehouses, ETL-tools, rapportages, kubussen, allemaal tools en technieken waarvan ik brede en diepe toegepaste ervaring heb opgedaan in de laatste 15 jaar dat ik in dit vakgebied zit. Mijn insteek is praktisch, pragmatisch en situatie-specifiek.

Wanneer je meer vragen hebt, wanneer je mijn cv wil krijgen of een gesprek wil hebben, stuur een mail naar erik.jan.koning@biim.nl.

 

biim
KvK nr: 51449285
BTW id: NL001961663B76
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: